diskuteraargumentera.blogg.se

2013-05-20
17:46:00

Ordspråk
Framtiden är vad du gör den till, så se till att göra något bra!

2013-05-20
16:22:00

Dödsstraff, bra eller dåligt?
Som rubriken lyder, är dödsstraff något bra, eller något dåligt. Enligt mig kan man se dettta på många olika sätt!
Jag kommer säga vad jag tycker,ni får gärna argumentera imot.
 
Jag står nog inte direkt på någon sida, jag kan se det från olika håll. Men om jag måste välja blir det nog för dödsstraff. 
 
För dödsstraff: Den människa som blev mördad kanske hade en familj, barn. Tänk er att barnen får reda på att deras pappa blev mördad av någon som just nu fanns i ett fängelse och har det ganska bra. Att den människan som sitter där faktiskt hade dödat ens pappa (mamma, släkting mm) 
Att hålla människor i fängelse kostar många många miljoner varje år. Miljoner som skulle kunna gå till mat för svältande. Sjukvård för barn, eller något så litet som att barnen i Afrika fick en penna. Men i stället går dem där pengarna till idioter som har mördat, misshandlat eller något annat liknande. Då tycker jag att det är bättre att dem får somna in. Dem försänar inte att leva. 
 
Som jag säger så kan man se detta på många olika sätt, jag vill gärna höra vad ni tycker! :)
 
//N
 
P.S Varannan vecka i en peiod kommer jag inte vara inne på bloggen så mycket, men jag ska försöka! <3

2013-05-12
18:03:00

Hen...
Hej, nu tänkte jag ta och prata lite om tjejer, killar och jämnstäldighet.
Vissa säger nu inte längre "Hon (han) var snäll" Utan "Hen var snäll"
Vilket dem säger för att dem tycker att det kan vara diskriminerande att säga hon (han) i vissa samanhang
Men enligt mig så är det bara rent skitsnack. Tjejer och killar är lika mycket värda, absolut. Men dem är olika. Så är det bara!
Ska vi börja kalla tuppar och hönor för tönpor nu eller?
 
Komentera och argumentera gärna om ni håller med eller inte om detta så hörs vi. :)
 
//N

2013-05-11
16:06:00

Steg 1.
Att man inte ska mobba, inte hota, inte slåss, inte misshandla, inte kriga. Det är saker som dem flesta ser aldeles självklart. Men ändå så förändras inget för det!
Barn blir slagna, mobbade. Människor dör i krig eller av misshandel. Djur blir inlåsta i burar och piskas tills dem dör.  
 
Världen är forfarande på steg 1, tänk er en lång, lång trappa. Det finns över 100000 trappsteg. På varje trappsteg kommer man lite närmare det sista steget. Som då kanske är fred på jorden. Och där står vi, på första trappsteget. Jag säger inte att man är aldrig får vara arg eller dum, För det är alla, varenda människa på jordklotet. Men det är värt att tänka på det! Att välja ett ord framför ett annat kan förändra mycket!
 
 
//N
 
 

2013-05-11
15:32:00

Välkommen till min nya blogg!

Detta är en blogg om lite allt möjligt som jag skulle vilja väcka upp frågor om. Det kan vara allt från mobbning till presidentval och även bara helt vanliga funderingar! Jag kommer även ha denna blogg som ett ställe där man får utrycka sig. Alla får säga vad dem tycker och ingen ska behöva oroa sig för vad andra ska tycka!